Cea Mai Buna Imprimanta 3D Din 2019 | Printello
ferma imprimanta 3d

Cea mai buna imprimanta 3D din 2019

Daca ati citit ghidul nostru despre cum sa alegeti corect imprimanta 3D, in acest articol va vom prezenta cele mai bune imprimante din anul 2019, dupa mai multe clasificari.

Imprimantele 3D ofera o gama infinita de variante si posibilitati. Indiferent de ce alegeti sa creati, trebuie sa alegeti dispozitivul potrivit pentru nevoile si bugetul dvs.. Cu preturi cuprinse intre mai putin de 200 $ pana la cateva mii de dolari, imprimantele 3D vin intr-o mare varietate de dimensiuni si capacitati. De asemenea, folosesc o varietate de tehnologii diferite, care variaza de la FDM (Fusion Deposition Modeling) la DLP (Digital Light Processing), Stereolitografie si multe altele. Daca toate acestea suna coplesitoare, nu va faceti griji. Cititi mai departe si va vom ajuta sa gasiti imprimanta 3D potrivita.

In total, 12 modele au ajuns pe lista noastra de imprimante 3D de top pentru anul 2019. Este posibil ca alegerile noastre sa nu fie cele mai potrivite pentru situatia dvs. specifica, dar cu siguranta va vor ghida sa faceti cea mai buna alegere pentru nevoile dvs.

Cea mai buna imprimanta 3D profesionala

Imprimantele din aceasta categorie sunt destinate profesionistilor care cauta o imprimanta 3D cu o calitate de constructie exceptionala, care poate produce piese de inalta calitate, in mod fiabil, de fiecare data.

Imprimantele 3D din aceasta categorie sunt tip desktop avansate utilizate pentru o varietate de aplicatii. Sunt cele mai potrivite pentru proiectanti profesionisti si intreprinderi de inginerie.

Ultimaker S5

Imprimanta 3D Ultimaker S5

Daca sunteti in cautarea unei imprimante 3D de birou, proiectata elegant si care poate produce prototipuri functionale, Ultimaker S5 este o optiune excelenta. Volumul sau mare de constructie de 330 x 240 x 300 mm este perfect pentru prototipuri la scara larga sau pentru productia de loturi de piese mai mici. Tehnologia sa de nivelare activa compenseaza eventualele abateri ale suprafetei care duc la perioade de schimbare mai rapide.

Aceasta imprimanta este potrivita pentru cei ce cauta o imprimanta eficienta si intuitiva, care poate produce prototipuri functionale si fiabile.

Ultimaker S5 este controlat folosind un ecran tactil sau prin laptop sau telefon folosind software-ul Cura cu sursa deschisa. Imprimanta este conectata la internet prin intermediul unei interfete Ethernet cu fir sau wireless.

Formlabs Form 3

Imprimanta 3D Formlabs Form 3

Formlabs Form 3 este o imprimanta SLA desktop de inalta productivitate pentru proiectantul care are acces constant la o solutie de productie digitala. Este o evolutie a Form 2, o imprimanta 3D cu rasina, profesionala. Chiar daca cele doua imprimante sunt foarte asemanatoare pe hartie, Form 3 ofera functii avansate care se traduc direct prin piese de calitate superioara si productie mai rapida.

Form 3 este controlata cu un ecran tactil sau printr-un laptop folosind software-ul PreForm. De asemenea, este complet conectat la internet utilizand conexiunea WiFi sau Ethernet, permitand utilizatorilor sa monitorizeze si sa coarneze lucrarile de tiparire folosind tabloul de gestionare online.

Markforged Mark Two

Imprimanta 3D Markforged Mark Two

Markforged Mark Two este o imprimanta 3D unica pentru desktop care poate fabrica piese compozite. Piesele imprimate cu Mark Two pot fi consolidate cu fibre continue de carbon, kevlar sau fibra de sticla, obtinand un raport rezistenta la greutate comparabil cu metalele. Mark Two gaseste aplicatii in cadrul operatiunilor de fabricatie pentru productia de dispozitive si dispozitive personalizate sau pentru producerea altor componente functionale si rezistente.

Mark Two vine echipat cu software-ul Markforged Eiger. Eiger este o solutie user friendly, bazata pe cloud, care permite utilizatorilor sa determine orientarea si pozitia fibrelor continue pe o moda strat dupa strat si sa imprime programele online.

Cea mai buna imprimanta 3D industriala

Imprimantele din aceasta categorie sunt destinate companiilor care doresc sa utilizeze imprimare 3D pentru fabricarea pieselor de calitate tehnica, pentru utilizare finala sau pentru productii mici-mijlocii.

Imprimantele 3D din aceasta categorie sunt cele mai potrivite pentru furnizorii de servicii de productie sau intreprinderile de inginerie.

HP Jet Fusion 3D 4200

Imprimanta 3D HP

HP Jet Fusion 3D 4200 este un sistem industrial de imprimare 3D Multi Jet Fusion (MJF). Construieste parti prin sinterizarea impreuna a unor straturi subtiri de material pulbere care au fost imbibate cu o fuziune si un agent de detaliere (cerneala). Jet Fusion 3D 4200 este un sistem de productie puternic, care creste rapid in popularitate.

Piesele imprimate in Jet Fusion 3D 4200 au o culoare gri-piatra. De asemenea, sunt etanse la o anumita presiune fara post-procesare, ceea ce este o caracteristica unica atunci cand vine vorba de piese tiparite 3D. Cu toate acestea, selectia materialelor este oarecum limitata in acest moment, insa HP lucreaza cu partenerii lor pentru a dezvolta materiale noi. De asemenea, este foarte recomandat sa vopsiti piesele negre dupa imprimare, deoarece aceasta optiune de finisare garanteaza uniformitatea culorii si imbunatateste textura suprafetei pieselor.

In ceea ce priveste software-ul, HP ofera un manager de construire. Retineti, insa, ca utilizatorii acestui sistem au descoperit ca capabilitatile software-ului sunt oarecum limitate, de aceea apeleaza adesea la solutii de pre-procesare a tertilor.

EOS Formiga P110

Cea mai buna imprimanta 3D din 2019

Formiga P 110 este un sistem industrial de selectare cu laser selectiv industrial (SLS) produs de producatorul german EOS. Foloseste un laser CO2 de 30 de wati, pentru a fuziona straturi de material pudra in obiecte finite. Formiga P 110 este conceput pentru intreprinderile care intra pe piata de imprimare profesionala cu preturi competitive in comparatie cu alte sisteme SLS industriale.

Retineti ca piesele SLS nu sunt etanse. Etapele post-procesare trebuie aplicate pentru a completa porozitatea lor interna. Totusi, aceasta porozitate le permite sa fie vopsite intr-o mare varietate de culori. Placarea metalica este o alta metoda relativ obisnuita post-procesare care creeaza piese cu aspect metalic si rezistenta mai mare.

Aparatul este controlat folosind software-ul EOSPRINT 2, care permite pregatirea datelor CAD / CAM pentru sistemele EOS. De asemenea, ofera un intreg ecosistem de solutii software pentru a facilita monitorizarea masinii si conectivitatea IoT. Desigur, P 110 este compatibil si cu solutiile software terta parte.

BigRep Studio G2

Cea mai buna imprimanta 3D din 2019

Studio G2 este o imprimanta 3D FFF / FDM de grad industrial, cu un volum masiv de construire, care gaseste aplicatii in prototipuri, unelte, turnare si piese mari de utilizare finala. Este produs de producatorul german BigRep, specializat in imprimarea 3D in format mare. Studio G2 este cel mai mic sistem pe care il ofera, dar designul compact si accentul pe ergonomie il fac ideal pentru utilizare chiar si intr-un cadru non-industrial.

Vorbind despre materiale, BigRep furnizeaza filamente de imprimare 3D care vin in bobine mari cu o greutate de pana la 8 kilograme, ceea ce este convenabil avand in vedere cantitatea de material pe care o foloseste imprimanta. Studio G2 este, de asemenea, compatibil cu filamentele de la furnizori terti pentru cei care doresc sa experimenteze.

Studio G2 vine echipat cu BigRep BLADE, oferind presetare pentru toate materialele compatibile. Platforma este, de asemenea, compatibila cu software-ul tert, precum Simplify 3D.

Cea mai buna imprimanta 3D pentru acasa

Acest ghid se concentreaza in principal pe aplicatii profesionale de imprimare 3D. Cu toate acestea, pentru a deveni cel mai bun la imprimare 3D din organizatia dvs., trebuie mai intai sa intelegeti capacitatile tehnologiei. In aceasta sectiune, am analizat o selectie a celor mai bune imprimante 3D la nivel de incepator, disponibile pe piata astazi.

Acest ghid se concentreaza in principal pe aplicatii profesionale de imprimare 3D. Cu toate acestea, pentru a deveni campionul de imprimare 3D al organizatiei dvs., trebuie mai intai sa intelegeti capacitatile tehnologiei. In aceasta sectiune, am analizat o selectie a celor mai bune imprimante 3D la nivel de intrare disponibile pe piata astazi.

Aceste sisteme sunt ieftine, usor de utilizat si configurate si sunt ideale pentru oricine doreste sa-si murdareasca mainile cu imprimarea 3D. Cu toate acestea, acestea nu ofera caracteristicile avansate, care sunt un sistem mai scump, profesionist.

Original Prusa i3 MK3S

Imprimanta 3D Original Prusa i3 MK3S

Original Prusa i3 MK3S este o imprimanta 3D FFF / FDM pentru desktop care continua si se imbunatateste dupa dupa modelul imprimanteor foarte laudate create de Prusa Research. A primit recenzii excelente unanime de catre comunitate pentru imprimarea si crearea calitatii, fiabilitatii si, desigur, pretului sau. Incepand de la 750 USD sub forma de kit si 1000 de dolari preasamblate, este un raport foarte bun calitate/pret.

Prusa i3 MK2S este proiectata pentru producatorii si pasionatii de imprimare 3D. Lipsesc multe dintre caracteristicile pe care le ofera imprimantele 3D profesionale, precum conectivitatea WiFi si capabilitatile duble de extrudare. De asemenea, functioneaza excelent cu materialele plastice de prototipare (cum ar fi PLA sau ABS), dar pentru utilizarea materialelor de inginerie (cum ar fi Nylon, PC sau PP), va fi nevoie sa faceti anumite ajustari iar filamentele sa fie pastrate in medii adecvate, in special cand vine vorba de Nylon.

LulzBot Mini 2

Cea mai buna imprimanta 3D din 2019

Lulzbot Mini 2 este o imprimanta 3D FDM / FFF portabila, entry-level, care este gata de imprimat. Porneste de la 1500 USD si este cea mai scumpa imprimanta din aceasta categorie. Cu toate acestea, este ideala pentru persoanele care sunt noi la imprimarea 3D sau care doresc doar sa creeze ceva. Aceasta imprimanta nu necesita aproape nicio configurare si va continua sa functioneze permanent, cu o intretinere mica.

Lulzbot a dezvoltat o comunitate online mare, datorita in parte abordarii sale open-source. Daca comunitatea nu va poate rezolva problema, atunci intotdeauna exista asistenta excelenta pentru clienti LulzBot.

Lulzbot Mini foloseste o versiune modificata a software-ului Cura (un software open-source dezvoltat de Ultimaker) pentru a pregati fisierele pentru imprimare. Ca si alte masini entry-level, nu ofera conectare WiFi, asa ca va trebui sa utilizati un card SD pentru a va transfera datele.

Creality CR-10S

Cea mai buna imprimanta 3D din 2019

Creality CR-10S este una dintre cele mai populare imprimante 3D facute in China, de pe piata. Cu un volum masiv de construire si un cost redus, creeaza printuri de calitate, ceea ce o face o masina ideala la nivel de incepator. In timp ce CR-10S este vandut sub forma unui kit, este necesara o asamblare minima, deoarece majoritatea pieselor sunt preasamblate. Poate fi asamblata in aproximativ 30 de minute, ceea ce reprezinta un timp considerabil mai scurt decat majoritatea celorlalte kituri de imprimanta 3D.

Avand in vedere popularitatea imprimantei (si lipsa de asistenta pentru clienti), in jurul imprimantei s-a construit o comunitate activa. Multi utilizatori si-au impartasit experienta in configurarea, depanarea si modernizarea imprimantei. Aceasta comunitate a devenit acum un punct de vanzare pentru imprimanta, multi incepatori putand accesa mai multe resurse la operarea imprimantei. CR-10S in sine este fabricat din componente standard, ceea ce face inlocuirea si modernizarea pieselor simple.

Cea mai buna imprimanta 3D educativa

Pentru a introduce inginerii si studentii tineri in lumea imprimarii 3D, aveti nevoie de imprimante care sa fie fiabile si usor de utilizat. In mod ideal, ofera si un pachet software complet si pot tipari ore intregi si fara intretinere.

Cu alte cuvinte, aveti nevoie de o flota de imprimante 3D. In aceasta sectiune am analizat cele mai bune imprimante care raspund acestor nevoi. In plus, toti producatorii de imprimante 3D prezentate aici ofera materiale si servicii suplimentare adaptate trainerilor.

Ultimaker 3

Cea mai buna imprimanta 3D din 2019

Ultimaker 3 este o imprimanta 3D FFF / FDM 3D ideala pentru sala de clasa sau oricine doreste cu adevarat sa proiecteze, sa faca doar click si sa imprime cu usurinta. Produce printuri de inalta calitate si este echipat cu sistemul Cura, o platforma software premiata, care ii ghideaza pe utilizatori la fiecare pas al procesului. Ultimaker ofera, de asemenea, o biblioteca masiva de resurse special concepute pentru profesori si educatori.

Ultimaker 3 poate tipari cu o mare varietate de materiale, furnizate fie de la Ultimaker, fie de la terte parti. Platforma de materiale deschise va ofera (si studentilor) libertatea de a experimenta cu diferite tipuri de materiale, de la prototipizarea materialelor plastice la materiale de inginerie cu rezistenta mai mare. Pe de alta parte, carcasa sa deschisa ofera acces la imprimanta in timpul functionarii, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa nu fie cel mai potrivit pentru publicul mai tanar.

Dremel 3D45

Cea mai buna imprimanta 3D din 2019

Dremel 3D45 este o imprimanta 3D FFF / FDM 3D care poate fi excelenta pentru un mediu educational. Este cea mai economica optiune din aceasta categorie si ofera o carcasa complet inchisa, cu filtre de carbon incorporate, care se asigura ca nu se emite COV potential daunator in timpul imprimarii.

In ceea ce priveste software-ul, exista mai multe optiuni. Imprimanta vine cu o versiune modificata de Cura pe care o puteti instala intr-un computer, dar aceasta nu este in prezent cu optiunea de conectare WiFi. Exista, de asemenea, un software de taiere online care va permite sa controlati si sa monitorizati mai multe imprimante, care pot fi utile intr-un mediu educational.

Dezavantajul principal al acestui sistem este ecosistemul sau de materiale. Chiar daca este capabila sa imprime cu mai multe materiale (inclusiv unele dintre cele mai dificile materiale de inginerie), necesita modificari pentru a utiliza materiale terte. Cu toate acestea, comunitatea a identificat solutii de rezolvare a acestui dezavantaj iar Dremel ofera o gama larga de materiale, de la PLA la Nylon, care acopera cele mai comune aplicatii.

Makerbot Replicator Plus

Cea mai buna imprimanta 3D din 2019

Makerbot Replicator + este un sistem de imprimare 3D FFF / FDM pentru desktop, care este conceput pentru traineri. De fapt, Makerbot ofera pachete educationale speciale care includ planuri de lectii si programe de certificare pentru profesori si studenti.

Calitatea de construire a Replicator Plus a primit recenzii mixte. Imprimanta are un cadru rigid, cu ghidaje liniare si o platforma flexibila si produce piese cu o calitate care variaza de la bun la excelent. De asemenea, include o camera si un LCD care va permit sa monitorizati si sa controlati imprimantele cu usurinta.

Cu toate acestea, Replicator + nu are un pat incalzit si nu este compatibil cu materialele de la terti. Asta inseamna ca, in mod esential, sunteti limitat la imprimare doar cu Makerbot PLA. Mai mult, software-ul de imprimare Makerbot este usor de utilizat si intuitiv, dar nu ofera o mare flexibilitate in ceea ce priveste setarile de imprimare si personalizare. Dar aceasta poate fi o caracteristica buna intr-un mediu educational in care doriti sa va concentrati pe design si cautati o masina care sa imprime doar prin apasarea catorva butoane.

Speram ca acest ghid v-a fost de folos si ca ati aflat mai multe despre categoriile de imprimante 3D existente pe piata.

Sursa: All 3Dp

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *