Printare Cu Imprimanta 3D - Binder Jetting | Printello
binder jetting cu imprimanta 3D

Printare cu imprimanta 3D – Binder Jetting

Dupa ce am discutat despre Material Jetting si am aflat ce inseamna, cum se foloseste acest proces in printarea cu imprimanta 3D si care sunt aplicabilitatile acestei categorii, vom discuta in acelasi mod si despre Binder Jetting, in acest articol.

Binder jetting este o tehnologie de printare cu imprimanta 3D care combina principiile SLS si material jetting . In acest articol vom parcurge un tur al acestei tehnici pentru a descoperi cum functioneaza, pro si contra si aplicatiile sale ideale.

Ce este printarea cu imprimanta 3D Binder Jetting?

Binder Jetting face parte din familia de procese de fabricatie aditiva. In Binder Jetting, un liant este depus selectiv pe patul de pulbere, legand aceste zone impreuna pentru a forma un singur strat solid. Materialele utilizate in mod obisnuit in Binder Jetting sunt metalele, nisipul si ceramica care vin intr-o forma granulara.

Binder Jetting este utilizat in diferite aplicatii, inclusiv fabricarea de prototipuri de culoare completa (cum ar fi figurine), producerea miezurilor si matritelor de turnare a nisipului si fabricarea de piese metalice imprimate 3D cu costuri reduse.

Binder jetting (BJ) este o tehnologie relativ noua de imprimare 3D. Imprimanta 3D BJ foloseste pulberi, care sunt legate impreuna cu agenti de liant lichid pentru a realiza piese solide. In acest sens, va puteti gandi la BJ ca la o combinatie de SLS si material jetting.

Elementul SLS care este clar vizibil in BJ este, desigur, utilizarea pulberii. Particulele sunt legate intre ele folosind picaturi de liant, care sunt aruncate din capul de imprimare, ceea ce face ca BJ sa fie similar cu procesul material jetting.

Cum functioneaza?

Componentele principale dintr-o imprimanta 3D BJ sunt o cosa de pulbere, (mai multe) capete de imprimare, o platforma de construire, un container pentru materiale si un dispozitiv de recuperare a pudrei.

Inainte de inceperea procesului de imprimare 3D BJ, materialul trebuie incarcat in cosul de pulbere, la fel ca in SLS. Spre deosebire de SLS, aceasta pulbere nu este incalzita. Pe parcursul intregului proces de imprimare 3D BJ, caldura nu este implicata.

Printarea cu imprimanta 3D incepe cu un singur strat de pulbere depus pe platforma de construire. Capetele de imprimare apoi trec prin pulbere, amestecand selectiv picaturile agentului de liant.

Cel mai bun mod de a intelege agentul liant este sa il gandesti ca pe un adeziv pentru particule de pulbere. Cand picaturile intra in contact cu pulberea, particulele se contopesc si formeaza un solid.

Odata ce intregul strat al proiectarii a fost contopit cu agentul de liant, platforma de constructie se deplaseaza in jos cu un strat in inaltime, se depune un nou strat de pulbere, iar procesul se repeta pana la finalizarea piesei.

Cand a terminat, o parte este acoperita in intregime in pulbere.

Ce se intampla dupa finalizarea procesului?

Dupa terminarea procesului de imprimare, piesele sunt lasate acoperite in pulbere pentru a oferi piesei sau pieselor cu suport structural timp pentru a se vindeca.

Dupa finalizarea procesului de tiparire, piesele sunt „sapate” din pulbere folosind aer comprimat. Piesele fabricate prin BJ pot fi procesate dupa o serie de tehnici, pe care le vom prezenta ulterior.

Materiale folosite in legarea liantului

Pulberile de legatura Binder sunt disponibile intr-o gama larga de materiale. Aplicarea finala a piesei defineste cea mai potrivita pulbere. Costul pulberilor ceramice este de obicei scazut. Pulberile metalice sunt mai scumpe, dar mai economice decat materialele DMSL / SLM. Spre deosebire de procesul SLS, 100% din pulberea necondusa poate fi reciclata, ceea ce duce la economii de materiale mai mari.

Avantaje si dezavantaje

Principalele avantaje si dezavantaje ale tehnologiei sunt rezumate mai jos:

Printare cu imprimanta 3D - Binder Jetting

+ Binder Jetting produce piese metalice si prototipuri de culoare completa la o fractiune din costuri, comparativ cu DMLS / SLM si, respectiv, Material Jetting.

+ Binder Jetting poate fabrica piese foarte mari si geometrii metalice complexe, deoarece nu este limitata de niciun efect termic (de exemplu deformare).

+ Capacitatile de fabricatie ale Binder Jetting sunt excelente pentru productia de loturi mici pana la medii.

– Piesele de legaturi metalice au proprietati mecanice mai mici decat piesele DMSL / SLM, datorita porozitatii lor mai mari.

– Doar detaliile brute pot fi tiparite cu Binder Jetting, deoarece piesele sunt foarte fragile si se pot fractura in timpul post-procesarii.

– In comparatie cu alte procese de imprimare 3D, Binder Jetting ofera o selectie limitata de materiale.

Concluzii

  • Alegeti Binder Jetting metal pentru a imprima piese metalice 3D la costuri reduse, pentru aplicatii care nu necesita performante foarte mari.
  • Pentru piesele tiparite 3D metalice, Binder Jetting ofera o libertate mai mare de proiectare decat DMLS / SLM, deoarece efectele termice nu sunt o problema in timpul procesului de fabricatie.
  • Piesele de legatura de complet colorate sunt foarte fragile si potrivite doar in scopuri vizuale.
  • Folositi Binder Jetting pentru a produce miezuri si matrite de turnare cu nisip foarte mari.

Surse: all3Dp, 3DHubs, ExOne

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *