Printello | Despre Imprimanta 3D Original Prusa I3 MK3S
Imprimanta 3D Original Prusa MK3S

Imprimanta 3D Original Prusa i3 MK3S – tot ce trebuie să știi

Astăzi, dacă vorbești despre imprimanta 3D, atunci există o companie care iese în evidență față de celelalte și anume Prusa Research by Josef Prusa.

Ceea ce Josef Prusa și compania sa au reușit să facă este să pună la punct decalajul dintre comunitatea Open Source și întreprinderile comerciale existente. Adică, dacă vă achiziționați o imprimantă 3D în prezent, există mari șanse să apară upgrade-uri noi ce vor putea fi implemenate și imprimantei voastre.

Imprimanta 3D, Original Prusa i3 MK3S, precum și generațiile anterioare, este disponibilă în mai multe formate, gratuite ca piese de imprimat și o listă de cumpărături, un kit pe care îl construiți singur.

Design

Imprimanta 3D MK3S, ca și generațiile anterioare, are un design și aspect deschis. Se potrivește perfect într-un atelier sau studio de lucru și mai puțin într-o locuință cu un design clasic

Aspectele pot fi înșelătoare și nu ar trebui să subestimați designul – Original Prusa i3 MK3S este una dintre cele mai bune imprimante de pe piață atunci când vine vorba de calitatea printurilor, dar este, de asemenea, cea mai versatilă dacă sunteți predispusă la un pic de tinkering. .

Imprimanta 3D există pentru a dezvolta, îmbunătăți și crea propriul vostru produs.; Prusa este singura imprimantă 3D disponibilă pe scară largă care vă permite să faceți acest lucru.

Caracteristici

Dacp aruncăm o privire la ceea ce face imprimanta 3D Original Prusa i3 MK3S, este un pic diferit față de marea majoritate a altor imprimante.

În primul rând, există opțiunile, părțile pentru imprimantă pot fi tipărite din fișierele descărcate de pe site-ul Prusa, iar apoi cu un pic de timp și efort, puteți colecta împreună toate părțile de care aveți nevoie pentru a vă construi propria imprimanta 3D.

Faptul că există o opțiune de kit este una dintre cele mai importante caracteristici; este ceea i-a făcut pe mulți pasionați să înceapă ceva in domeniul printării 3D în primul rând.

Caracteristici noi

EXTRUDER REINTERPRETAT

Cea mai de remarcat modificare implementată în Prusa i3 MK3S este ansamblul extruder complet reproiectat. Câțiva utilizatori au sugerat că extruderul ar trebui să fie mai ușor accesibil. Acest lucru l-a determinat pe producător să modifice designul astfel încât utilizatorii să poată schimba duza tubului PTFE, fără a fi nevoie să desprindă întregul ansamblu.

În plus, duza și duza extruderului au fost apropiate de axa X, reducând rezonanța și îmbunătățind calitatea tipăririi. Alte modificări pe care le oferă noul extruder includ răcirea îmbunătățită și o mai bună întindere a centurii pe axa Y.

Imprimanta 3D Original Prusa i3 MK3S – tot ce trebuie să știi

SENZOR DE FILAMENT ACTUALIZAT

Nu numai că cei de la Prusa au refăcut complet extrusorul, dar au introdus și un nou senzor de filament care oferă o compatibilitate îmbunătățită cu filamente specifice, lucru cu care senzorul inițial a întâmpinat dificultăți.

După ce a experimentat un mecanism de comutare mecanică pentru noul senzor, producătorul a constatat că rezultatele inițiale sunt extrem de fiabile pentru utilizarea pe termen lung. În schimb, Prusa Research a optat pentru combinarea ideilor noi cu cele vechi, creând un senzor optic care este declanșat de o simplă pârghie mecanică. Prin această abordare hibridă, noul senzor nu este descurajat de proprietățile optice ale filamentului.

SENSOR DE FILAMENT ACTUALIZAT PENTRU IMPRIMANTA 3D Original Prusa i3 MK3S

UPGRADE-URI MAI VECHI, INCLUSE

Toate celelalte îmbunătățiri aduse modelului MK3 de la lansarea acestuia vor fi, de asemenea, incluse în noul Prusa i3 MK3S. Aceasta include noi curele Gates autentice, mâneci textile pentru a înlocui înfășurările în spirală, o acoperire anti-rugină pentru foile PEI, împreună cu zeci de firmware și piese din plastic mai robuste.

NOI PROFILE DE IMPRIMARE PE SOFTWARE-UL SLIC3R

Pe lângă actualizările hardware, Prusa a adăugat și noi profiluri de imprimare pentru MK3 și MK3S. Pentru a le accesa, tot ce trebuie să faceți este să descărcați Slic3r Prusa Edition 1.41.3.

Există acum un profil de 70μm care oferă o opțiune între 50μm și 100μm. Este comercializat ca o alternativă excelentă pentru miniaturile de imprimare 3D. Prusa Research a inclus, de asemenea, profilurile sale optime de 150μm și 200μm în modurile Quality și, respectiv, Speed. După cum vă puteți imagina, pachetul Quality este realizat pentru o calitate ridicată a suprafeței, în timp ce Speed crește viteza de imprimare fără prea mult sacrificiu în calitate.

Imprimanta 3D Original Prusa i3 MK3S – tot ce trebuie să știi

SPECIFICAȚII TEHNICE

SPECIFICE PRINTER
Volumul de construcție: 250 x 210 x 200 mm
Pat de imprimare: acoperit încălzit, amovibil, PEI
Diametru filament: 1,75 mm
Filament de la terțe părți: Da
Max. Temperatura extruderului: 300ºC
Max. Temperatura patului de imprimare: 120ºC
Conectivitate: card SD, USB
Controluri de bord: Da


SOFTWARE
Software/ Slicer: Prusa Control / Prusa Slic3r
Sistem de operare: Mac, Windows, Linux
Firmware: Marlin
Software deschis / hardware: Da (GNU GPLv3)

DIMENSIUNI FIZICE
Greutate: 6,35 kg

Printuri de testare cu imprimanta 3D Original Prusa i3 MK3S (făcute de All3dp)

Precum am scris și ăn articolul despre Ender 3 Pro, All3dp fac același test pentru toate imprimantele din această categorie: AUTODESK KICKSTARTER TEST, care urmărește precizia unei imprimante FDM.

 

It's a little stringy, but the Prusa i3 MK3S scored 24.5 out of 30 on the Autodesk Kickstarter test. (Source: All3DP)

Rezultatele obținute sunt următoarele:

  • Precizia dimensiunii: 5 din 5 puncte
  • Controlul debitului fin: 2,5 din 5 puncte (vârfurile au fost tipărite la înălțimea lor maximă, dar au existat unele coarde în partea de sus)
  • Funcții negative fine: 5 din 5 puncte
  • Suprapuneri: 2 din 5 puncte (30 °, 20 ° și 15 ° suprapuneri au prezentat unele nereguli minore)
  • Punte: 5 din 5 puncte (niciun pod nu a contactat suprafața de sub ele)
  • Rezonanță XY: 2,5 din 2,5 puncte (nu poate fi detectat sunetul)
  • Alinierea axei Z: 2,5 din 2,5 puncte (nu este vizibil niciun efect de înregistrare a stratului)

3DBENCHY

Imprimanta 3D Original Prusa i3 MK3S – tot ce trebuie să știi

IMPRIMĂRI DIVERSE

Imprimanta 3D Original Prusa i3 MK3S – tot ce trebuie să știi
Imprimanta 3D Original Prusa i3 MK3S – tot ce trebuie să știi

Dacă sunteți în căutarea unei imprimante 3D fiabile, bine construită, care produce imprimeuri frumoase și ușor de utilizat, această imprimantă 3D este pentru voi.

Nu este cea mai ieftină (1000USD), dar oferă multe lucruri pentru această sumă. Prusa oferă, de asemenea, suport tehnic și există o comunitate de fani pasionați, care sunt capabili să ofere ajutor sau sfaturi, în cazul în care aveți nevoie.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *