Printello | Imprimanta 3D Ender 3 Pro - Tot Ce Trebuie Să știi
Imprimanta 3D Creality Ender 3 Pro

Imprimanta 3D Ender 3 PRO – tot ce trebuie să știi

Imprimanta 3D Creality Ender 3 PRO este una dintre cele mai populare imprimante FDM. Creality Ender 3 Pro este o versiune actualizată a Ender-3, ce vine cu sursa de alimentare Meanwell și un nou autocolant platformă, de asemenea, a reproiectat extrudarea din aluminiu. Ender 3 Pro are aceleași performanțe deosebite ca și componentele modernizate Ender-3, făcând Creality Ender 3 Pro mai stabilă, mai durabilă și mai confortabilă de utilizat. Aceste imprimante 3D sunt populare și datorită prețului mai accesibil.

Ender 3 Pro

Cu un preț mult mai modest decât Prusa i3, Ender 3 de la Creality oferă o experiență solidă care o face o imprimantă 3D bună pentru începători.

Ca și în cazul Creality CR-10, cadrul Ender 3 Pro este fabricat din aluminiu. Un singur șurub cu plumb conduce axa Z în partea stângă a cadrului. Cu toate acestea, spre deosebire de versiunea anterioară Ender 2, care a lăsat șina axei X proiectându-se în aer, Creality Ender 3 Pro completează bucla și închide cadrul.

La fel precum Creality Ender 3, Ender 3 Pro este dotat cu un pat de încălzire cu dimensiuni generoase, care măsoară 220 x 220 x 250mm – aproape dublul celui de la Ender 2 și comparabil cu un Prusa i3 Mk3 (250 x 210 x 200 mm).

O altă caracteristică interesantă a seriei Creality Ender 3 este posibilitatea de a recupera și relua complet o imprimare după ce ați pierdut puterea sau ați deconectat imprimanta 3D – o caracteristică popularizată de imprimanta 3D Prusa i3 MK3. Ne bucură să vedem acest lucru și pe o imprimantă 3D sub 200 USD.

În partea dreaptă a cadrului Creality Ender 3 Pro se află un afișaj LCD atașat de control ce poate fi accesat prin click. Placa de control nu este acoperită, astfel încât o husă poate fi una dintre primele modificări pe care să o imprimați pentru noua imprimantă 3D. Interfața este aceeași ca pentru orice altă imprimantă 3D Creality. Acesta are câteva setări mai obscure, dar, în general, este relativ ușor de utilizat.

În timp ce Ender 3 este sursa complet deschisă, nu există încă modelele Ender 3 Pro disponibile. Vă vom ține la curent cu acesta.

Toate funcțiile fac ca Creality Ender 3 Pro să sune destul de convingător, dar sa lasam faptele sa vorbeasca. Cel mai bine este să testăm această imprimanta pentru a vedea cum se comportă.

Teste cu imprimanta 3D Ender 3 Pro

Întrucât noi nu avem această imprimantă deocamdată, am preluat câteva informații de alți pasionați care au facut este teste si vom pune cap la cap concluziile lor.

„Am folosit 3 kg de PLA, iar imprimanta s-a oprit doar acolo unde s-a terminat tipărirea cât am dormit”

„Mi-am folosit imprimanta 3d pentru a imprima mici componente de inginerie în multe ocazii și, în afară de o singură dată, când am folosit setări PLA pentru a tipări cu ABS, am avut rezultate grozave de la prima utilizare. Tocmai am terminat un mic ciclu de producție și nu-mi vine să cred că, de fapt, las imprimanta 3d să facă treaba de una singură”

Cel mai bine este ca primul test să îl faceți cu modelul recomandat chiar de Creality, și anume https://www.thingiverse.com/thing:2879047.

Test cu imprimanta 3D Ender 3 PRO

Cei de la All3dp au facut testul cu acest model iar rezultatele sunt urmatoarele:

Precizia dimensiunii: 5 din 5 puncte (24,90 / 19,91 / 14,96 / 10.08 / 5.14)
Controlul debitului fin: 0 puncte (nu s-a imprimat corect)
Funcții negative fine: 5 puncte (toți cei 5 pini sunt detașabili)
Suprapuneri: 2 puncte (buclele aruncate au început la trecerea de 30 de grade)
Punte: 4 puncte (un pod a contactat suprafețele de sub ele)
Rezonanță XY: 2,5 puncte (nu se poate detecta sunetul)
Aliniament pe axa Z: 0 puncte (efect de înregistrare a stratului vizibil)

În general, Ender 3 Pro a marcat 21.5 din 30 de puncte.

 

Software

Înainte de a trage concluziile despre Creality Ender 3 Pro, trebuie să discutăm si despre software, în special setările de feliere 3D pentru Ender 3 Pro.

Creality vă oferă un card SD care conține o versiune Cura, dar numai pentru Windows. Din fericire, puteți descărca gratuit versiunea Mac sau Linux direct de pe site-ul Ultimaker.

În cea mai nouă versiune, Cura oferă un profil pentru Ender 3.

Imprimanta 3D Ender 3 PRO - tot ce trebuie să știi

Deoarece dimensiunile și statisticile sunt aceleași, ar trebui să încărcați aceste setări și să începeți joaca de aici – chiar dacă există unele mici diferențe în imprimantele în sine, setările și dimensiunile generale sunt exact aceleași.

Câteva note importante de reținut atunci când adăugați Creality Ender 3 ca imprimantă 3D FDM personalizată la Cura. În primul rând, asigurați-vă că schimbați diametrul filamentului din meniul principal de la 2,85 mm (numărul implicit) la 1,75 mm. Acest pas poate fi omis ușor, însă acest lucru va duce la o imprimare sub-extrudată dar în mare parte, setările Cura funcționează excepțional.

Specificații tehnice

Volumul de imprimare: 220 x 220 x 250 mm
Duza: Single 0.4mm
Filament: 1,75 mm
Temperatura patului încălzit: 110 ℃
Max. vitezei de imprimare: 180 mm / s
Rezoluție strat: 0,1 – 0,4 mm (100-400 microni)
Conectivitate: cititor de carduri SD
Ecran LCD: Da
Precizie de imprimare: +/- 0.1mm
Tip de ambalare: Kit neasamblat

Concluzii

Avantaje:

 • Foarte accesibil
 • Ușor de asamblat
 • Design compact cu un volum de imprimare decent
 • Imprimeurile pot fi de înaltă calitate
 • Upgrade-able
 • Calea strânsă a filamentului îmbunătățește compatibilitatea cu filamentele flexibile
 • Rezultate bune la testele Autodesk Kickstarter

Dezavantaje:

 • Nivelarea patului de imprimare este dificilă
 • Patul magnetic nu este pe placul tuturor
 • Apar probleme cu filamentul fragil
 • Uneori sunt necesare materiale suplimentare de aderență
 • Unele defecte de la Ender 3 nu au fost corectate

Așteptările pentru Ender 3 Pro au fost mari – iar veștile sunt bune! Având în vedere prețul său, Ender 3 Pro este o imprimantă 3D excepțională.

Pentru mai multe articole despre printarea 3D, găsiți pe pagina de blog, aici.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *