Imprimanta 3D Potrivită Pentru începători | Printello
Imprimanta 3D pentru incepatori

Printarea 3D pentru începători: Cu ce imprimantă 3D trebuie să incepi?

Odată cu creșterea populariității tehnologiei de imprimare 3D a apărut și o gama variată de imprimante 3D, potrivite pentru mai multe tipuri de afaceri dar și pentru diferite game de prețuri. Acest articol se adresează celor ce iși doresc o imprimantă 3D pentru a se familiariza cu procesul, tipurile de produse ce pot fi create și nu știe ce imprimantă i se potrivește mai bine.

În prezent puteți cumpăra o imprimantă 3D la prețuri mai mici de 100 de dolari, care care pot fi potrivite atât pentru home use cât și pentru o companie mai mică. Acum, imprimantele 3D pentru începători pot fi găsite la aproape oricemagazin care vinde imprimante 3D dar mai ales pe site-urile de comerț electronic care au o mare varietate de imprimante 3D.

Achiziția primei imprimante 3D poate fi puțin copleșitoare pentru că există multe lucruri de luat în considerare, de la preț la compatibilitate, la probleme de siguranță. Pentru a vă ajuta să faceți acest pas, am analizat care sunt imprimantele 3D cele mai potrivite pentru cei care nu știu de unde să înceapă și am creat o listă cu 7 imprimante 3D perfecte pentru începători, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe.

1. Imprimanta 3D Da Vinci Nano – XYZprinting

Imprimanta 3D Da Vinci Nano by XYZprinting

Această imprimantă 3D mică și cu un preț accesibil ($180) de la XYZprinting este perfectă pentru începători. Dispune de un design futurist și este complet închisă, astfel încât copiii să nu ajungă la ea accidental în timp ce aceasta rulează și să se rănească singuri. Deși deschiderea ușii nu oprește procesul de tipărire.

În mare parte, da Vinci Nano este o imprimantă minunată. Funcționează fără asamblare și vine cu un software simplu care rulează pe Mac și Windows. De asemenea, se imprimă liniștit (și încet), ceea ce este grozav dacă abia începeți și nu doriți o imprimantă 3D zgomotoasă.

Imprimanta 3D funcționează doar cu PLA, deoarece patul încălzit nu este disponibil cu această opțiune. Filamentul este depozitat pe o mulinetă care se potrivește în spatele imprimantei. Aceste filamente sunt disponibile în 14 culori și trebuie să utilizați doar filamentul companiei. Acestea sunt puțin mai costisitoare decât cele disponibile la vânzătorii de filamente terți.

Pentru a verifica starea tipăririi dvs., depindeți de software-ul furnizat cu imprimanta 3D. Puteți deconecta laptopul de la imprimantă odată ce fișierul este transmis la imprimantă însă nu veți putea vedea etapa de finalizare a tipăririi.

Dezavantajul major al acestei imprimante 3D este viteza. Viteza este destul de mică. Dar calitatea este modestă. Puteți imprima piese și produse 3D excelente folosind această imprimantă 3D. Dacă obiectivul dvs. este să găsiți cea mai bună imprimantă 3D sub 300$, puteți merge cu această opțiune.

2. Creality Ender 3 Pro

Imprimanta 3D Creality Ender 3 Pro

Încă de la lansare, Creality Ender 3 Pro a adus o mulțime de elogii pentru prețul său competitiv, calitatea tipăririi și actualizarea. Din acest motiv, considerăm Ender 3 Pro o opțiune bună pentru cei care caută o imprimantă pentru un buget modest dar care să imprime bine și în mod fiabil.

Cu un volum de construcție de 220 x 220 x 250 mm și o placă de construcție flexibilă, Ender 3 Pro oferă multă flexibilitate în ceea ce imprimați, cu spațiu care să îmbunătățească mașina alături de abilitățile dvs. Nivelarea patului este puțin fină – totul manual -, dar cu siguranță nu este un factor care să vă influențeze negativ dacă ar fi să o luați in considerare.

Imprimanta 3D Ender 3 Pro poate oferi rezultate uimitoare dacă îi oferiți suficientă atenție, pentru că nu este „Plug-and-Play”. Așteptați-vă să investiți puțin timp pentru a lua cunoștință de vastele informații ale comunității colective pentru a obține cât mai mult din ea.

3. The Lulzbot Mini 2

The Lulzbot Mini 2

Această imprimantă 3D trece pragul de 1.000 de dolari, dar dacă sunteți dispus să cheltuiți bani în plus, LulzBot Mini merită. Această imprimantă 3D se livrează preasamblată și calibrată complet. Dispune de o duză de auto-curățare și o tavă de auto-nivelare, astfel încât să fiți întotdeauna gata de imprimare fără a fi necesară prea multă pregătire. Patul de sticlă încălzit asigură, de asemenea, faptul că obiectele imprimate nu vor rămâne la suprafață.

Pentru o imprimantă 3D avansată, LulzBot Mini este ușor de utilizat și este proiectat să dureze în timp. Nu oferă niciun fel de carcasă, dar, la acest preț, probabil că nu îl cumpărați pentru copiii dvs., astfel încât siguranța nu ar trebui să fie la fel de mare.

Pe măsură ce expertiza dvs. crește, imprimarea 3D cu materiale avansate ar trebui să fie simplă, deși aici este posibil ca capcanele potențiale ale imprimării 3D (schimbări de materiale și altele asemenea) să crească. Din fericire, materialele de asistență online de pe site-ul Lulzbot oferă sfaturi și trucuri utile.

4. Replicator Plus Mini de la MakerBot

Printarea 3D pentru începători: Cu ce imprimantă 3D trebuie să incepi?

Cea mai recentă imprimantă 3D compactă de la MakerBot ambalează o multitudine de caracteristici utile, ceea ce o face o opțiune solidă pentru începători, în ciuda prețului ridicat ($ 1280). Aceasta include stocarea în cloud pentru desenele 3D și o cameră încorporată, astfel încât să puteți urmări imprimarea de la distanță a obiectelor din aplicația smartphone a companiei.

Această imprimanta 3D necesită asamblare, dar aplicația MakerBot vă va ghida în acest proces. Tava de imprimare este, de asemenea, nivelată în prealabil pentru a accelera procesul și fiecare imprimantă vine cu o bobină de filament pentru a putea face un test rapid. Această imprimantă 3D este doar parțial închisă, deci păstrați-o departe de copiii mici.

Extruderul este, de asemenea, suficient de inteligent pentru a ști când s-a terminat filamentul. Întrerupe automat procesul de imprimare până la încărcarea următorului set de filamente.

Vorbind despre limitele sale, imprimanta 3D are un volum de construcție foarte mic. Nu puteți imprima nimic mai mare de 10.16 cm în orice dimensiune.

Per ansamblu, este o imprimantă 3D bună pentru începători. Oferă încredere și are o calitate excelentă de imprimare. Nu este foarte zgomotoasă și este ușor de transportat datorită greutății mici, cântărind doar 8 kilograme.

5. Anycubic i3 Mega

Printarea 3D pentru începători: Cu ce imprimantă 3D trebuie să incepi?

Imprimanta 3D i3 Mega combină un design ușor de utilizat cu un preț favorabil bugetului ($$369). Avantajele sale principale sunt ușurința de utilizare și calitatea imprimeurilor.

În ceea ce privește configurarea, chiar dacă i3 Mega este din punct de vedere tehnic un kit, principalele clustere ale imprimantei vin asamblate. Acest lucru face ca procesul de construcție să fie o chestiune banală, de câteva minute, permițându-vă să începeți procesul de imprimare foarte repede.

De asemenea, ne place ecranul tactil color, funcția de reluare automată și senzorul de scurgere a filamentului. – toate caracteristicile importante pentru o imprimantă 3D. Mai mult, documentația este bine scrisă și includerea pieselor de schimb sunt binevenite dacă întâmpinați probleme hardware.

Anycubic i3 Mega ca fiind imprimanta perfectă pentru PLA. Cu toate acestea, materialele sensibile la temperatură, cum ar fi ABS și Nylon, nu pot fi folosite fără puțin efort din partea voastră.

6. Tiertime UP Mini 2

Printarea 3D pentru începători: Cu ce imprimantă 3D trebuie să incepi?

569 de dolari poate părea un preț ridicat pentru o imprimantă 3D, dar Tiertime Up Mini 2 are suficiente funcții de înaltă tehnologie (plus un design elegant) pentru a pune în valoare prețul. În plus, a fost aleasă de Wirecutter ca cea mai bună alegere pentru începători.

Tiertime Up Mini 2 are un cadru integral din metal, comenzi cu ecran tactil și un filtru HEPA încorporat pentru a reduce emisiile. De asemenea, are un design închis pentru siguranță, funcționează cu Mac și Windows și vine preasamblat și gata de imprimare chiar din cutie.

7. Original Prusa i3 MK3S

Printarea 3D pentru începători: Cu ce imprimantă 3D trebuie să incepi?

Originalul Prusa i3 MK3 / S depășește, fără îndoială, majoritatea concurenților. Pe mai multe site-uri de specialitate apare ca fiind cel mai bun kit de imprimantă 3D.

În timp ce eticheta de preț (cu o creștere de 1.000 $) diferențiază această imprimantă complet asamblată de alte imprimante, Prusa i3 MK3S oferă o calitate de imprimare excepțională.

Suita sa de caracteristici adaptate pentru a reduce ridurile de imprimare 3D funcționează impecabil. Există o serie de caracteristici notabile: autocalibrare extinsă, detectarea accidentelor și recuperarea tipăririi, un pat de imprimare magnetic detașabil, software de tăiere ușor de utilizat, asistență rapidă și cu cunoștințe pentru clienți și o comunitate mare de utilizatori, entuziastă și comunicativă.

O versiune de kit pentru Prusa i3 MK3S este de asemenea disponibilă cu aproximativ 200 USD mai puțin. Din fericire, ghidul de construire este excelent și ai bucuria suplimentară de a afla unde se află fiecare piuliță și șurub.

Precauție: Dacă cumpărați kit-ul va dura cel puțin o zi pentru ca imprimanta să fie asamblată și gata de tipărire.

Pentru a decide ce imprimantă ar fi cea mai potrivită pentru nevoile dvs., trebuie să efectuați cercetări minuțioase. Pentru a învăța, puteți merge în continuare cu cele mai ieftine. Dar, dacă intenționați să duceți procesul de învățare la pasul următor, nu ar strica să vă orientați către cele puțin mai scumpe.

Imprimantele 3D pentru începători vin în mai multe game. Deci, alegeți conform planurilor de viitor. Și folosiți cea mai mare parte a informațiilor disponibile online în avantajul dvs.. Imprimantele 3D nu sunt un device ce poate fi schimbat foarte des, deci, faceți alegerea corectă și bucurați-vă de imprimarea 3D.

Nu uitați ca avem mai multe articole pe aceste subiecte, pe blogul nostru.

Pentru mai multe idei de produse ce pot fi create cu o imprimantă 3D, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *