Printello | Imprimanta 3D Si Printarea Produselor Din Hartie
imprimanta 3d pentru hartie

Imprimanta 3D si hartia

Piata productiei de aditivi este in continua crestere in toate domeniile, de la industria auto pana la ceramica. Cu toate acestea, cea mai mare parte este inca in domenii mai traditionale, cum ar fi prototiparea folosind materiale plastice. In timp ce tiparirea cu imprimanta 3D aduce multe avantaje, cum ar fi timpul mai scurt si mai putin risipitor decat fabricatia traditionala, facand totodata mai usoara producerea la cerere. Problema este ca majoritatea materialelor de imprimat utilizate sunt inca din plastic, care este unul dintre cele mai nocive materiale pentru mediu.

S-ar putea sa nu va ganditi la hartie ca la un material potrivit pentru tiparirea cu imprimanta 3D de modele 3D, dar este de fapt destul de bun. Acest articol este pentru a afla mai multe despre modelarea hartiei 3D.

Despre printarea cu imprimanta 3D folosind hartie

Crearea obiectelor tridimensionale din hartie (de diferite tipuri si calitati) este denumita in general modelare de hartie 3D. Acesta descrie toate diferitele tehnici utilizate pentru a transforma o singura coala de hartie intr-un obiect creat cu imprimanta 3D. Mai multe obiecte 3D pot fi combinate pentru a construi o structura mai complexa si acest proces se poate repeta pana la realizarea obiectului final.

Un punct de diferentiere de baza intre diferitele tehnici este daca se utilizeaza taieri. Daca nu, atunci ne bazam doar pe plierea corecta a hartiei pentru a crea un obiect cu imprimanta 3D. Aceasta tehnica de pliere, cunoscuta sub numele de origami, are radacini in Japonia. Daca se folosesc taieturi, atunci putem vorbi de kirigami, modele de carduri, articole de hartie sau pur si simplu arta de hartie. Indiferent de nume, principiul de baza ramane acelasi.

Cele mai populare obiecte care pot fi tiparite cu imprimanta 3D din hartie includ cladiri de tot felul, vehicule, castele si figuri de actiune. Costul sau redus a jucat un rol in popularitatea sa, dar modelarea hartiei nu este in niciun caz de calitate scazuta.

Modelarea hartiei

Modelarea hartiei 3D are o gama mai larga de aplicatii decat ati putea crede. Cu siguranta este foarte bine vazuta printre anumiti pasionati si modelatori (de exemplu, modelatori de cladiri arhitecturale, colectionari de modele de masini), dar este folosit si in educatie (de ex. Seturi de fizica, geografie), in jocuri de tot felul (de exemplu, jucarii, jocuri pe masa) si uneori intr-o context mai profesional (de exemplu, machete). Aplicarea lor este limitata doar de imaginatia creatorului lor si de unele limitari fizice ale hartiei (de exemplu, o rezistenta limitata la umiditate).

Modelarea 3D cu hartie si cum functioneaza aceasta:

Pentru ca in continuarea articolului vom vorbi despre printarea cu imprimanta 3D a unei paste de hartie, trebuie sa va punem putin in context, asa ca vom prezentare procesele modelarii cu hartie,

Sa incepem sa aprofundam procesul de creatie. Procesul de modelare a hartiei este foarte asemanator cu tiparirea cu imprimanta 3D, dar anumite etape de implementare sunt diferite.

Primul pas include doua etape:

Trebuie sa decideti cum veti proiecta schita 3D a obiectului vostru (de mana sau folosind un instrument de modelare digitala) si sa pregatiti cateva instrumente de mana de baza.

Pentru prima etapa, este mai usor sa utilizati un software de modelare 3D. Unii prefera sa faca totul de mana, dar asta necesita un talent substantial, mai ales daca sunteti incepator. O optiune este Paint 3D, un program de baza de modelare 3D.

In ceea ce priveste a doua etapa, trebuie sa pregatiti cateva instrumente cum ar fi un foarfece, un tub de lipici, banda adeziva, agrafe de hartie sau alte materiale de stabilizare.

Al doilea pas este crearea unui model 3D:

Daca alegeti sa folositi Paint 3D, trebuie sa cautati meniul pentru forme 3D. Selectati forma dorita din meniul in extindere din partea dreapta si trageti unul pe panza de lucru. Daca modelul dvs. cuprinde mai multe forme, procedati la fel si pentru urma

toarele. Puteti schimba dimensiunile si culorile obiectelor destul de usor. Doar asigurati-va ca formele se potrivesc.

De la 3D la 2D:

Acest pas este crucial pentru ca modelul 3D real va fi „transformat” intr-o serie de modele interconectate 2D. Este si un pas destul de logic; din moment ce hartia este bidimensionala, totul trebuie dezbracat de cea de-a treia dimensiune.

Obiectivul este de a produce modele 2D astfel incat, atunci cand sunt asamblate impreuna, sa produca modelul 3D original. Desigur, ar trebui sa fiti eficienti si ordonati in timpul acestui proces.

Aceste etape va vor ajuta sa intelegeti mai bine cum functioneaza imprimanta 3d Paper Pulp.

Imprimanta 3D Paper Pulp inlocuieste plasticul cu deseuri de hartie

lampa din hartie creata cu imprimanta 3D

Beer Holthuis, din Olanda, este designer de produse. In acest context , el s-a mai intalnit cu modelarea 3D si fabricarea de aditivi. In acest proces, a observat cantitatea ingrijoratoare de plastic folosita in proces si a inceput sa caute un material mai durabil care sa il inlocuiasca.

Deoarece cantitatea de deseuri de hartie pe persoana este de aproximativ 80 kg anual, a decis sa lucreze cu acest material irosit si extrem de utilizat. Spre deosebire de tehnicile de imprimare pe hartie anterioara, cum ar fi tehnologia de imprimare 3D de la Mcor, Beer a dorit sa imprime direct cu materialul reziduu. Oferindu-ne prima imprimanta 3D din lume care imprima cu pasta.

Cum functioneaza imprimanta Paper Pulp

In prezent, imprimanta este destul de simpla si functioneaza in mod similar cu alte imprimante 3D. Pentru material, el ia pasta de hartie obisnuita in combinatie cu un liant natural pentru a o tine impreuna. Liantul este in sine un material natural iar asta inseamna ca produsele tiparite 3D pot fi reciclate continuu. Acest lucru creeaza un sistem cu bucla inchisa ceea ce il face durabil pe termen lung. El extrudeaza practic materialul de hartie printr-un extruder de tip seringa dintr-un recipient sub presiune. Problema principala consta in momentul in care imprimanta se opreste si despre posibile probleme cu privire la modul in care nu se poate opri.

Estetica imprimarii cu hartie

Aspectul de ansamblu care iese din imprimanta Paper Pulp si textura pe care o produce iese in evidenta. Dupa cum explica insusi Beer Holthuis, „Proiectarea obiectelor tiparite foloseste posibilitatile si frumusetea acestei tehnici”, si continua el, „Experienta tactila, liniile indraznete si viteza de imprimare rezulta in forme distinctive. Obiectele sunt de asemenea durabile: hartia tiparita este surprinzator de puternica. ”Aspectul special al tiparitului confera desenelor un pic de personalitate, aducand un efect suplimentar.

Avand in vedere ca costurile sunt reduse in combinatie cu aspectul durabil, aceasta de metoda de creare cu imprimanta 3D are potential de crestere in viitor. Acest sistem de reciclare ar trebui sa functioneze la un nivel mai mare.

Ce parere aveti despre aceasta imprimanta 3D pentru hartie ? Spuneti-ne parerea voastra intr-un comentariu mai jos sau pe paginile noastre de Facebook si Instagram!

Mai multe articole de acest tip gasiti in sectiunea Blog.

Sursa: All3Dp si 3D Natives.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *