Principalele Materiale Compuse Folosite In Printarea Cu Imprimanta 3D | Printello
metal filament pentru imprimanta 3D

Principalele materiale compuse folosite in printarea cu imprimanta 3D

Am inceput o serie de articole despre materialele folosite in printarea cu imprimanta 3D. Am trecut de la principalele materiale plastice la principalele materiale compuse. Compozitiile sunt filamente formate din mai multe materiale pentru a profita de cele mai bune proprietati ale acestora. PLA, de exemplu, ofera tot felul de compozite, de la lemn la metal. Alte compozite sunt orientate spre anumite industrii sau functii, cum ar fi inginerie.

Fibrele compozite sporesc proprietatile specifice ale pieselor tiparite traditional cu imprimanta3D – de obicei rezistenta, rigiditatea, rezistenta la caldura si durabilitatea. Acest lucru le ofera un avantaj puternic fata de alte termoplastice traditionale utilizate in imprimarea 3D, cum ar fi ABS sau PLA, astfel incat aplicatiile de imprimare 3d se pot extinde cu aceste materiale suplimentare si proprietatile pe care le aduc la masa.

Cateva materiale compuse folosite in printarea cu imprimanta 3D

Metale / Filament din plastic

metal / filament din plastic pentru imprimanta 3D

Toate filamentele „metal” vandute pe piata sunt de fapt termoplastice care au fost amestecate cu cantitati mici de metal. Aceste materiale de imprimare 3D va permit sa imprimati componente 3D care au proprietatile optice ale metalului imprimat 3D. De asemenea, filamentul metal-plastic este mai greu decat alte termoplastice. Cele mai populare materiale pentru imprimanta 3D compuse includ bronz, cupru, otel si fier.

De luat in considerare este faptul ca ca piesele dvs. create cu imprimanta 3D vor necesita post-procesare pentru a obtine aspectul dorit al metalului. De asemenea, asigurati-va ca duza imprimantei dvs. poate manipula materialul. Filamentul metalic este folosit in tehnologia FDM.

Alumide

alumide pentru imprimanta 3D

Alumida este o variatie a nailonului care a fost combinata cu particule de aluminiu. In ceea ce priveste durabilitatea si proprietatile fizice, acest material este foarte similar cu nailonul. Diferenta se regaseste in finisajul stralucitor, durabil si poros. Componentele imprimate cu alumina au o precizie de dimensiune excelenta, sunt rezistente si potrivite pentru utilizare pe termen lung. Alumidele si materialele similare cu imprimanta 3D sunt foarte potrivite pentru diverse tehnici de post-procesare, precum lustruirea sau acoperirea. Alumidele sunt folosite in tehnologia SLS.

Lemn

lemn pentru imprimanta 3D

Curiozitatea umana nu cunoaste granite. Deci, a fost doar o chestiune de timp pana cand inginerii au experimentat cu succes adaugarea de fibre de lemn in filamentele de plastic pentru imprimanta 3D. Printurile 3D din lemn pot fi taiate, sflefuite sau vopsite. Desi acest tip de material de imprimare 3D este atragator din punct de vedere estetic, nu are aceleasi proprietati functionale ca si materialul original. Nu ar fi indicat sa construiti un scaun dintr-un filament de lemn, de exemplu.

Interesant este ca puteti controla nuanta de maro din filamentul dvs. de lemn prin setarea temperaturii de extrudare. In timp ce crearea cu imprimanta 3D la temperaturi mai scazute va va oferi o umbra foarte usoara, temperaturile ridicate vor avea ca rezultat un maro puternic, inchis. Asadar, variati temperatura de imprimare.

In functie de marca de filament de lemn folosita, procesul de imprimare 3D va avea si miros de lemn real. Unii producatori ofera o selectie larga a acestui material, cum ar fi mesteacan, maslin, bambus sau salcie. Tehnologia folosita pentru filamentul din lemn este FDM.

Materiale conductive

conductive pentru imprimanta 3D

Un produs relativ nou pe piata filamentelor, materialele de imprimare 3D conductive permit multe noi oportunitati de design interesant pentru comunitatea producatorilor. Acest material uimitor poate fi utilizat pentru a crea senzori tactili in aplicatii care necesita dispozitive de interfata umana, cum ar fi placutele de joc si masinile MIDI.

Alte proiecte de producator includ piesele de conducere in dispozitive electronice care pot fi folosite si in crearea de interfete intre computere, placi Arduino si alte componente pentru a construi proiecte elaborate de bricolaj. Filamentul unei imprimante 3D conductive se bazeaza, de obicei, pe materiale plastice PLA sau ABS. Fiecare dintre acestea aduce beneficiile si problemele materialului original. ABS conductiv este mai puternic si mai rezistent la caldura decat varianta PLA, dar vine cu aceleasi probleme de fum ca ABS-ul normal.

Aceasta a fost lectia despre materiale compuse. Urmeaza sa va spunem si care sunt cele mai importante materiale matelice, intr-un articol viitor. Asteptam sa ne spuneti daca acest articol vi s-a parut util, in comentarii. Puteti sa ne urmariti si pe Instagram sau Facebook.

Surse pentru acest articol: 3D Beginners, All 3Dp.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *